ПолітикаСуспільствоТема дня

"Менше, я не знаю, чому", - Кім про зникнення чоловіків з вулиць після нового закону про мобілізацію

Бізнес в Миколаївщині: криза робочих місць і вплив мобілізації

Цей материал також доступний

Через військові ризики бізнес у Миколаївщині не відновлюється на 100%. Це призводить до кризи з робочими місцями в області, що викликає незбалансованість попиту та пропозиції?,  – запитали журналісти у голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

“І так, і ні, тому що в нас йде мобілізація, як і по всій країні. Тобто, робочі місця дуже потрібні, їх мало. Але попри те, все одно є свільні робочі місця, але через бронювання люди бояться офіційно повертаючись в праці влаштовуватись. Ну, я кажу правду, тому що це є дійсно проблема.”

Гендерний аспект і нові можливості для жінок

Для забезпечення попиту на робочі місця місцева влада намагається залучити більше жінок до роботи в професіях, що традиційно вважалися чоловічими. Це включає роботу на комунальних підприємствах та в критичній інфраструктурі.

Пряма мова представника місцевої влади:

“Ми зараз намагаємося перейти більше по гендеру в сторону жінок, тому що там і на, скажімо так, суто чоловічий профіль, ну, не можна так казати, і на професії, що зазвичай були чоловічими, і зараз навчаються жінки для того, щоб ми перекрили попит.”

Мобілізація і страхи мешканців

Після 18 травня, коли розпочалася активна фаза мобілізації, на вулицях Миколаївщини стало менше чоловіків. Хоча влада стверджує, що мобілізація проходить планово і без перегибів, інформаційний вплив та перестороги серед населення призвели до зменшення активності людей у громадських місцях.

Чоловіків менше на вулицях Миколаївщини стало?

“Ви знаєте, менше, я не знаю, чому. Ми не змінювали порядок, тобто все йде, як і йде. Немає в нас там загонів, які там шукають. Тобто в нас йде планова мобілізація без перегибів на моїх пунктах. Але це вплив. Медіа, вплив російських ІПСО, що там після 18 травня за всіх буде бігати. Такого всього нема, але попри те люди перестраховуються.”

Висновок

Місцева влада впевнена, що з часом ситуація стабілізується і життя в регіоні поновиться.

“І після 18-го менше стало людей на звичайних місцях. Але я був там за 2-3 дні. Всі розуміють, що це не змінилося і поновиться життя.”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button