Пригоди

Українські захисники збили за ніч 28 «шахедів», один з них - над Миколаївщиною 

Влучань ворожих БпЛА не було допущено

Цей материал також доступний

У ніч на 21 травня 2024 року українські Сили оборони зіткнулися з масштабною атакою ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу «Shahed-131/136». Ворог запустив 29 дронів з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ (РФ), та мис Чауда (Крим).

За повідомленням командувача Повітряних сил України Миколи Олещука, в результаті протиповітряного бою вдалося збити 28 з 29 «шахедів», що атакували Одеську, Миколаївську, Дніпропетровську, Харківську, Черкаську, Херсонську та Кіровоградську області.

Повітряний напад противника відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони України, також залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, винищувальну авіацію і підрозділи радіоелектронної боротьби.

Як зазначають в Оперативному командуванні “Південь”, російські терористичні війська спрямували кілька груп ударних БпЛА на південні регіони України. Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 5 годин. В операційній зоні Сил оборони Півдня вдалося збити 20 баражуючих снарядів:

  • 14 збито на Одещині,
  • 3 – на Херсонщині,
  • 2 у Дніпропетровській області та 1 на Миколаївщині.

Завдяки злагодженій роботі українських захисників, влучань ворожих БпЛА не було допущено.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button