Пригоди

Скандал у Миколаєві: військові закуповують деревину за потрійними цінами

Миколаївських військових підозрюють у закупівлі деревини за завищеними цінами

Цей материал також доступний

Військовослужбовців з Миколаївського квартирно-експлуатаційного управління командування сил логістики ЗСУ підозрюють у закупівлі деревини для потреб оборони за завищеними цінами. Про це стало відомо з розслідування голови антикорупційного центру «Межа» Мартини Богуславець на Економічній правді.

Розслідування

За словами М. Богуславець, військові уклали прямі договори з окремими компаніями без прозорих конкурсів, сума яких склала 46 мільйонів гривень. За два роки з початку вторгнення управління закупило дрова за ціною близько 3000 гривень за один кубічний метр, хоча ринкова ціна була на третину дешевша, а у лісових господарств Миколаївської області ДП «Ліси України» — дешевше вполовину.

Підозрювані компанії

Закупки проводились у наступних компаніях:

  • ТОВ «Прима Терра»
  • ТОВ «Лайт грін»
  • ПП «Сангрія люкс»
  • ТОВ «Темний промінь»

Ці компанії частково повʼязані між собою. Наприклад, ТОВ «Прима Терра» та ТОВ «Темний промінь» зареєстровані за однією адресою по вулиці Мала Морська, будинок 108, офіс 709. Обидві спеціалізуються на торгівлі або тваринництві. ПП «Сангрія люкс» веде роздрібну торгівлю напоями в спеціалізованих магазинах. Компанія має один і той самий номер разом з ТОВ «Темний промінь» і перереєстрована на громадянку Узбекистану Зулайхо Рахматіллаєву. ТОВ «Лайт грін», заснована у 2023 році, займається торгівлею та рослинництвом, її керівника раніше звинувачували в ухиленні від сплати податків.

Судові заходи

Наразі на майно компаній Заводський районний суд Миколаєва наклав арешт. Розслідувачі зазначають, що це не перші закупівлі КЕУ, що проводяться за завищеними цінами. Раніше про це писали журналісти Nikcenter, зокрема про закупівлю вугілля та ліжок за завищеними цінами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button