Спорт

Історична перемога: український боксер Усик став абсолютним чемпіоном у суперважкій вазі

Поєдинок тривав усі 12 раундів. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У ніч з 18 на 19 травня 2024 року український чемпіон WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик (22-0, 14 КО) переміг британського володаря титулу WBC Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) і став першим в історії за 24 роки абсолютним чемпіоном у надважкій вазі в епоху чотирьох поясів.

Бій на Kingdom Arena в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) завершився роздільним рішенням суддів 115:112, 113:114, 114:113. Поєдинок тривав усі 12 раундів. Згідно опублікованим суддівським запискам, ключовим у поєдинку став дев’ятий раунд. Про це повідомив журналіст Майкл Бенсон у X (колишній Twitter).

Олександр Усик

До нього два з трьох суддів віддавали перевагу Ф’юрі в два бали, а третій – мав нічийний рахунок. Але раунд з нокдауном Усик виграв з різницею у два очки, що дозволило йому зрівняти рахунок у двох суддів, і вийти на два бали вперед – у третього.

Усик переміг Ф'юрі

 

Одноголосними судді були у восьми раундах з дванадцяти: Усик виграв у всіх записках раунди 1, 8, 9 і 10, а Ф’юрі – раунди 5-7, а також 12. Загалом за бій один суддя (іспанець Палермо) віддав сім раундів Усику, інший (американець Фітцджеральд) – сім раундів Ф’юрі. У записках третього судді (канадець Меткалф) – по шість раундів за Усиком та Ф’юрі.

Усик переміг Ф'юрі

Найбільша перевага сформувалася в дев’ятому раунді, який усі судді оцінили з рахунком 10-8 на користь Усика.

Наразі у послужному списку 37-річного Усика 22 перемоги (14 – нокаутом) у 22 поєдинках. Шість з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Для 35-річного Ф’юрі поразка від Усика стала першою у професійному боксі, у його активі 34 перемоги (24 – нокаутом) і одна нічия.

Нагадаємо, спочатку бій мав відбутися 18 лютого. Але Ф’юрі нібито отримав розтин на лобі, внаслідок чого організаторам довелося перенести бій. Реванш бою планується на осінь 2024 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button