Пригоди

Прикордонник застрелив втікача на Закарпатті

Як спроба втечі обернулась трагедією

Цей материал також доступний

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про затримання військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя Дніпра під час спроби нелегального перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті.

Пряма мова пресслужби ДБР:

«За попередніми даними, 15 травня близько 19:00 прикордонники під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. Цивільний не зупинився на вимогу військових, а навпаки — кинувся тікати. Під час переслідування втікача прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови».

Деталі інциденту

За інформацією слідчих, загиблим виявився 39-річний уродженець Дніпра, який мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт. Інцидент стався на території українсько-румунського кордону, де прикордонники здійснювали черговий патруль. Чоловік, помітивши військових, намагався втекти, ігноруючи їхні вимоги зупинитися.

Під час переслідування прикордонники використали табельну зброю, здійснивши кілька попереджувальних пострілів. Проте, чоловік продовжив втечу, що призвело до фатального пострілу. На місці події було виявлено тіло загиблого з кульовим пораненням голови.

Розслідування

Співробітники ДБР оперативно прибули на місце події, де провели огляд та допитали військовослужбовців прикордонного наряду. Одного з військових було затримано. Йому готуються повідомити про підозру за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Пряма мова представника ДБР:

«Прикордоннику може загрожувати до 10 років ув’язнення. Слідчі дії тривають».

Контекст

Нелегальні спроби перетину кордону стали частішими з початком війни, коли багато чоловіків намагаються уникнути мобілізації та перетнути кордон, використовуючи різні засоби, включаючи підроблені документи та небезпечні маршрути через ліси та гори.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Таких стрелков на передовую надо, а не западную границу охранять. Уже все умеет, осталось применить.
    Соболезнования родным погибшего.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button