Пригоди

Від $4000 за «квиток»: затримано двох миколаївців, які переправляли ухилянтів за кордон

Фігурантам загрожує до дев'яти років ув’язнення

Цей материал також доступний

Слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників регіонального управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрили та припинили злочинну діяльність трьох зловмисників, які займалися незаконним переправленням осіб через державний кордон України до країн Європейського Союзу.

Про це 16 травня 2024 року повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури та відділ комунікації поліції Миколаївської області.

За даними слідства, 38- та 45-річні миколаївці разом із 45-річним ужгородцем спільно розробили план дій. Перші двоє шукали клієнтів, а потім доставляли їх до Ужгорода, де третій фігурант консультував та допомагав їм перетнути кордон.

Ця зловмисна група вимагала за свої послуги від 4000 до 8000 доларів США. Поліцейські затримали їх одразу після отримання коштів.

13 травня 2024 року у порядку ст.208 КПК України одного з підозрюваних затримано у м. Ужгород, коли він надавав вказівки військовозобов’язаному щодо перетину державного кордону з Угорщиною, двох інших – у м. Миколаєві.

Всім трьом повідомили про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів”. Їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 908 тис грн кожному. Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button