Пригоди

На користь України конфіскували два пасажирські літаки російської компанії 

Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто пасажирські літаки Ан-148-100Е

Цей материал також доступний

Від 15 травня 2024 року Вищий антикорупційний суд прийняв рішення задовольнити позов Міністерства юстиції України до АТ «Ільюшн Фінанс Ко.» про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції». Та стягнув з російської компанії в дохід України два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Про це повідомляєтьс на сайті Міністерства юстицій України.

Як зазначають в Мін’юсті, АТ «Ільюшн Фінанс Ко.» є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації «Ростех» та відповідає за функціональний напрямок в сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

“АТ «ІФК» в складі «Ростех» займає свою нішу, що загалом забезпечує функціонування стратегічно важливої для рф галузі авіаперевезень. В умовах переорієнтації авіації рф на внутрішніх виробників та спрямованість на підтримку функціонування сектору авіаційних перевезень за рахунок літаків вітчизняного виробництва, «ІФК», як передовий лізингодавець в рф, відіграє суттєву роль в підтримці авіаційної галузі та, як наслідок, сприяє вищому політичному керівництву рф в протидії санкційним обмеженням, які були застовповані до рф через розв’язання агресивної війни проти України.

До початку та під час повномасштабного вторгнення АТ «Ільюшн Фінанс Ко.» системно співпрацює з вищим політичним керівництвом рф та приймає участь в матеріально технічному забезпеченні збройній агресії рф шляхом постачання літаків та комплектуючих на користь силових відомств та структурних підрозділів Міністерства оборони рф”, – йдеться в повідомленні.

Рішення ВАКС набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Арештована яхта Медведчука перейшла під український прапор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button