Суспільство

Нові рубежі оборони на Харківщині: Яковець відкриває деталі

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі: голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Цей материал також доступний

Харків. Олександр Яковець, голова Державної спеціальної служби транспорту, в інтерв’ю під час телемарафону висловився про процес фортифікації оборонних споруд у регіоні. Він розповів про різні рубежі оборони, які відіграють ключову роль у захисті від агресора.

Перший рубіж оборони, за словами Яковеця, є найменш укріпленим і знаходиться на відстані від 1,5 до 5-6 кілометрів від кордону з Росією. Цей рубіж утримується основними підрозділами, і використання важкої техніки чи залізобетонних споруд тут неможливе.

“Перший рубіж і так званий передній край, звичайно, він утримується підрозділами, обладнується самими підрозділами. І тут говорити про використання важкої техніки, залізобетонних споруд, на жаль, немає можливості”, – заявив Яковець.

Другий рубіж, деталі якого Яковець вирішив не розкривати через міркування безпеки, натомість третій рубіж, залежно від місцевості, розташований на відстані від 17 до 35 кілометрів. Він є найбільш обладнаним, з використанням залізобетонних споруд для вогню та укриття.

Також Яковець прокоментував ситуацію щодо відсутності фортифікаційних робіт, про яку заявив командир взводу розвідки 1-го стрілецького батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Денис Ярославський.

“Знаєте, коли це говорять експерти, які перебувають на відстані 700-1000 кілометрів до районів бойових дій, це ще можна якось зрозуміти. А коли військові, то, чесно кажучи, я цього не розумію. Інформаційні вкиди щодо можливості обладнання триповерхових бетонних споруд під вогневим впливом противника, м’яко кажучи, є абсурдними. І знецінюють ті зусилля, яких сьогодні дійсно докладають і військовослужбовці інженерних підрозділів, і цивільний персонал”, – підсумував він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button