СуспільствоТема дня

"Якщо треба - підемо": жінки в Корабельному готові стати на облік в ТЦК, але далеко не всі

"Жінки - не для цього", - вважають багато з них. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Якщо наступними змінами в українському законодавстві вже й усіх жінок зобов’яжуть встати на військовий облік – чи охоче вони підуть до ТЦК та СП, і чи готові взагалі мешканки Миколаєва захищати свою Батьківщину від країни-агресора? Про це кореспондентка Кorabelov.info питала безпосередньо в представниць Корабельного району міста.

Єдиної думки, звісно, немає. Частина тримається того, що жінки, як і чоловіки, мають однакові права, тому і оновлювати дані, і служити теж повинні. І в разі потреби, – кажуть, – одразу підуть до ТЦК.

Хтось категорично проти. Розповсюдженим аргументом є те, що жінка в першу чергу – мати, і їм потрібно дбати про майбутнє покоління. А хтось вже стоїть на обліку та є військовозобов’язаною…

Ось лише кілька думок місцевих мешканок:

“Я не хочу. Жінки не для цього…”, – каже одна з опитаних пані.

“Мабуть, піду. Я по собі така смілива людина, що я піду”, – запевняє мати військовослужбовця.

“Ні. Якось це неправильно”, – вважає юна дівчина.

“Є чоловіки, які кажуть: “Хай жінки йдуть служити”. Якого фіга вони мають йти служити? Я хотіла, але мені сказали: “Іди дитину няньчи”. Якщо позвуть оновити дані, то я піду спокійно”, – каже молода матуся.

“Ні, не піду. Я собі не уявляю, якщо чесно… На кого залишаться наші діти?.. Там в управлінні у нас всі дуже розумні, а по факту – людям просто перекривають повітря”, – впевнена одна з опитаних.

Більше – на відео:

Аліна Ковальчук

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button