Суспільство

Незламність має обличчя: історія Сергія Куріченко з пожежної частини Корабельного району

"Такого горя, як завдав ворог - не було ніколи"

Цей материал також доступний

У світі, де небезпека оточує нас щоденно, є люди, готові стати на захист інших. Один з таких героїв – Сергій Куріченко – головний майстер, сержант служби цивільного захисту, що працює у 5-ій Державній пожежно-рятувальній частині (базується в Корабельному районі міста Миколаєва) вже 18 років, а загальний стаж його роботи перевищує 23 роки. Про сміливця розповідають в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Сергій стверджує, що ніколи не бачив такої кількості загиблих та травмованих, як під час ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації.

“Були масштабні пожежі й надзвичайні події, але такого горя, як завдав ворог – не було ніколи. Адже загублені життя не повернеш. Можна відбудувати будинки, відновити майно, а ось життя — ні”, – зазначає Куріченко.

Навіть за умов складнощів та постійних ризиків, Сергій має впевненість, що його місце – там, де потрібна його допомога найбільше. Він вважає себе фахівцем у справі, яка є вкрай необхідною для інших людей і має високу почесність та повагу в суспільстві.

“На сьогодні ДСНС знаходиться на другому місці за рівнем довіри населення. За цим фактом – героїчна робота пожежних-рятувальників. Кожен з нас відповідальний за це і ми не маємо права не виправдати довіри людей, тож працюємо з максимальною віддачею”, – розповідає Сергій.

Найбільш важко для нього було переживання розлуки з родиною, коли в перші дні війни дружина Інна з донькою Олександрою виїхали за кордон. Повернувшись до України, вони тимчасово оселилися в Первомайську, де було спокійніше. Проте, згодом, коли ситуація в місті стала тихіше, вони повернулися додому в село Лимани, яке чимало настраждалось і тривалий час було під щільним вогнем ворога.

“Дівчата мене підтримували, читаючи новини про обстріли, сильно переживали. Я пояснював, що їх безпека для мене надважлива. Так, я сконцентрований та зосереджений на роботі, а їх підтримка допомагає і надихає працювати”, – згадує Сергій Куріченко.

Зараз, як розповідає командир відділення, багато чого змінилось при виконанні завдань за призначенням, адже наша Держава і закордонні партнери суттєво покращили автопарк і матеріально-технічне оснащення підрозділів, тож проводити роботи за призначенням легше та ефективніше. Але головне є те, що кожен вогнеборець чітко знав і знає, заради кого і чого він працює.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button