Пригоди

ВАКС взяв під варту заступника міністра агрополітики Дмитрасевича

Із можливістю застави у 20 млн грн

Цей материал також доступний

Вищий антикорупційний суд України 9 травня 2024 року обрав запобіжний захід заступнику міністра аграрної політики Маркіяну Дмитрасевичу у вигляді тримання під вартою.

Це вже другий випадок застосування запобіжного заходу в рамках цієї справи, про це повідомляє пресслужба суду.

Нагадаємо, що 26 квітня запобіжний захід було застосовано до міністра аграрної політики та продовольства України, колишнього депутата від «Слуги Народу» та ексголову аграрного комітету Миколи Сольського. Ексголову аграрного комітету Верховної Ради було викрито на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Строк дії запобіжного заходу складає 60 днів, до 7 липня 2024 року включно. Альтернативним варіантом було визначено грошову заставу у розмірі 20 млн 287 тис 600 гривень.

Як повідомив Центр протидії корупції Рішення ухвалив слідчий суддя Андрій Біцюк.

В разі внесення застави, на підозрюваного накладаються певні обов’язки, серед яких:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива НАБУ, прокурора, слідчого судді, суду;
  • не залишати межі Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю (браслет).

Строк дії ухвали стосовно покладених обов’язків складає 2 місяці з дня внесення застави, але в межах строку досудового розслідування.

За версією слідства, до ймовірної схеми Дмитрасевича залучив теперішній міністр аграрної політики Микола Сольський. У розмовах Дмитрасевич представлявся як “Маркіян від Миколи Сольского”.

Прокурор вказувала, що Дмитрасевич готував проекти судових рішень, за якими встановлювалася відсутність права постійного користування земельними ділянками у держпідриємств “Іскри” і “Надії”.

Дмитрасевич нібито також надсилав Сольському довідки по конкретним судовим справам, в яких був окремий розділ з назвою “прохання”.

Наприклад, відкласти розгляд, зупинити провадження, відмовити у позові повністю тощо. Схожі довідки із проханнями стосувалися також проведення експертиз в експертних установах.

Також Сольський і Дмитрасевич нібито узгоджували подання технічного позову, щоб зупинити розгляд справи за позовом “Іскри” та “Надії”. ‘

У слідства також є докази про те, що схожі схеми із землею могли відбуватися й в інших областях, зокрема Рівненській, Одеській, Кіровоградській, Чернігівській та Закарпатській.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button