Суспільство

Святкує своє 16-річчя у Миколаївському зоопарку слон Шанті

Слонів перевезли з Угорщини за програмою збереження рідкісних видів

Цей материал також доступний

6 травня 2024 року , слон Шанті святкує своє 16-річчя, і Миколаївський зоопарк радо ділиться цією новиною з усіма. Шанті народився у 2008 році в Ганноверському зоопарку, але вже 10 листопада 2019 року разом із своїм другом Дінкаром вони радісно живуть у Миколаївському зоопарку. Їх перевезли з Угорщини за програмою збереження рідкісних видів. Цікаво, що в природі череди слонів-холостяків зустрічаються дуже часто. Тож в зоопарках утримують не лише сімейні групи, а й групи самців, де вони можуть знаходити компанію та взаємодіяти один з одним.

Перед тим, як Миколаївський зоопарк отримав цих величезних мешканців від міжнародних партнерів, було проведено значну роботу з модернізації їхніх приміщень. Розширили літній вольєр, збудували спеціальні приміщення для медичних процедур та ветеринарного догляду. Нове обладнання для годування та догляду було встановлено, а також споруджено навіс від сонця. Також зоопарк піклується про розвагу слонів, створюючи для них різноманітні “іграшки”, такі як колоди на ланцюгах та великі дзвони, які приносять їм задоволення і забаву.

В 2022 році, незважаючи на всі складності воєнного періоду, була проведена капітальна реконструкція великого басейну, щоб тварини мали змогу покупатись. Також була встановлена просвітницька наочність, обладнаний пішохідний місток, і наші відвідувачі мають змогу спостерігати за гігантами не тільки з рівня ґрунту, а й з висоти.

Шанті та його друга Дінкара можна побачити на фотографіях або відвідавши Миколаївський зоопарк особисто.

Слони-холостяки Шанті та Дінкара

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button