Суспільство

Бюджет Миколаєва скоротився вдвічі, тому немає можливості робити великі проєкти, - Сєнкевич

У Миколаєві через нестачу коштів зупинилось багато проєктів

Цей материал також доступний

Після початку повномасштабного вторгення росії на територію України, бюджет Миколаєва скоротився вдвічі.

Про це 30 квітня 2024 року повідомив в інтерв’ю виданню “Інтерфакс- Україна” Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

“До повномасштабної війни ПДФО складало в нас близько 26%, у 2022-2023 роках, коли зупинилось все і збільшилась зарплата у військових, ПДФО почало складати 46%. Тобто після передачі цього податку до держбюджету, місцевий скоротився вдвічі. Саме тому у нас немає можливості робити якісь великі інфраструктурні проєкти.

Розуміючи це, торік ми зупинили багато проєктів, щоб зекономити якісь кошти”, – повідомив він.

Як зазначив міський голова, від міського бюджету залежить відновлення пошкодженого, знищенного майна від ворожих обстрілів.

“Фактично зараз бюджетний кодекс нам забороняє використовувати бюджетні кошти навіть на відновлення житла. Наразі ми можемо використовувати кошти лише на допомогу армії, на захищені статті, зарплату комунальної сфери та будівництво бомбосховищ.

Але я написав листа (місяць тому) на Кабмін та ВР, щоб нам дозволили також відновлювати зруйноване житло. Мова йде перш за все про пошкоджені багатоповерхівки, що ми могли використовувати міський бюджет на першочергові заходи, щоб їх не руйнували дощі”, – розповів Сєнкевич.

Такі комплексні проєкти, передбачалось, мали реалізуватись Агенцією відновлення?, – запитала міського голову журналіст.

“Як всі, ми заповнюємо реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. (Проєкти відновлення багатоповерхівок ще не реалізуються Агенцією в Миколаєві). Мешканці, чиє житло повністю знищене, отримують сертифікати за програмою “єВідновлення” і купують за них квартири у Миколаєві”,  -відповів Сєнкевич.

Також мер зазначив, що перші 30 власників, які отримали сертифікати за знищене майно, всі купили житло в Миколаєві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
У Миколаєва є дві найгостріші проблеми, – мер Сєнкевич

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button