Пригоди

На Херсонщині окупанти вбили сімох людей – мирних жителів і «колег» по службі

Звірства на Херсонщині: коли світ зупинить російську військову машину?

Цей материал також доступний

Херсонщина, тимчасово окупована російськими військами, стала свідком чергових варварських дій, які призвели до загибелі 7 цивільних осіб, серед яких була і “глава села” Любов Тимчак, призначена російською окупаційною адміністрацією, – повідомляє АСТРА.

Спіраль насильства в селах Подо-Калинівка та Абрикосівка

Серед убитих – мирні жителі, окупаційна “голова села” і товариші по службі окупантів. 65-річну Валентину Старченко знайшли в житловому будинку в окупованому селі Подо-Калинівка Херсонської області 23 квітня. Злочинці розстріляли жінку в живіт, облили тіло паливом та кинули гранату, а після втекли. В результаті виникла пожежа.

У селі Абрикосівка ситуація була аналогічно жахлива. 54-річну Любов Тимчак та 40-річного Олексія Глініна, російського військовослужбовця, також вбито. Ці злочини були скоєні з тією ж жорстокістю: жертв було розстріляно, а їхні домівки — підпалено. Злочини доповнювались ще двома вбивствами — 32-річного Сергія Шуваєва та іншого російського військовослужбовця, чия особа залишається нерозкритою.

Реакція та затримання винуватців

Після скоєння цих злочинів, як стверджують російські телеграм-канали, правоохоронні органи затримали двох росіян — 34-річного Олександра Осипова та 36-річного Олександра Кайгородцева. Затримані визнали свою участь у чотирьох вбивствах і пояснили свій вчинок спробою оселитися в Абрикосівці. За їх словами, коли “глава села” відмовила їм у виділенні будинку через відсутність вільних місць, це спровокувало їх на напад.

Цей інцидент є лише одним із численних випадків військових злочинів, що відбуваються на окупованих територіях України, де російські окупанти продовжують свої жорстокі акти насилля проти мирного населення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button