Суспільство

"Людей багато, роботи мало", - Кім про економічні проблеми області

Багато підприємств релоковані

Цей материал також доступний

До Миколаївської області повернулись майже всі мешканці, про це повідомив 24 квітня 2024 року начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю для YouTube-каналу «Фабрика новин».

Наразі в області перебуває 1 мільйон 100 тисяч людей (більше 100 тисяч переселенців із Херсонської області), однак не всі з цих людей мають можливість працевлаштуватись оскільки існує дефіцит робочих місць на Миколаївщині.

“Бізнес оживає дрібний і малий. Людей дуже багато, більше 1 мільйона 100 тисяч в області. З 1 мільйона 150 тисяч, що були. Тобто повернулись, компенсували 100 тисяч переселенці з Херсону. Людей багато, роботи мало, але всі хочуть жити в своєму регіоні, там, де їх дім. Але порівнюючи податками, які платять бізнес та люди в нашій області – нам дуже важко. В нас не працюють порти, в нас ускладнена логістика, в нас обстріли. В таких умовах працювати просто важко”.

Як зазначив Віталій Кім більшість підприємств наразі перемістились у інші більшбезпечніші регіони:

“Багато підприємств релоковані, вони платять гроші, податки в інших регіонах. Нам важко… Херсонщина наразі найбільше потерпає, але наш регіон теж страждає”.

Також через військові дії існує проблема в аграрному секторі:

“Порти не працюють, погані ціни, логістика – черги, все це ускладнює життя фермерів. Фермери виживають їм потрібна допомога – дотації і від держави, і від іноземних партнерів, але це ситуацію не рятує”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button