Суспільство

Судитимуть посадовця, що незаконно роздавав землі лісів на Миколаївщині

Протягом 2017-2020 років ексдиректор порушував свої службові повноваження

Цей материал також доступний

Квітень 2024 року. Миколаївська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора одного з лісогосподарських державних підприємств Миколаївської області. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень, що призвело до серйозних наслідків для охоронюваних законом державних інтересів (згідно з частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України).

Під час розслідування було встановлено, що протягом 2017 – 2020 років посадовець, порушуючи свої службові повноваження, незаконно передавав земельні ділянки державного лісового фонду обсягом 450 га фермерським господарствам та місцевим підприємцям. Ці ділянки були призначені для лісорозведення, проте використовувалися для вирощування сільськогосподарських культур.

Діями посадовця, який передавав незаконно земельні ділянки державного лісового фонду для нецільового використання, було завдано матеріальних збитків на суму майже 45 млн грн державі.

Під час досудового розслідування цю справу вела слідча група Державного бюро розслідувань, що діє у Миколаєві, з оперативним супроводом від Служби безпеки України в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button