Суспільство

Словацька влада проти, народ за: гроші на боєприпаси для України збирають попри урядову заборону

Словаки проти уряду: народ збирає гроші на боєприпаси для України, не чекаючи згоди влади

Цей материал також доступний

Миколаїв – Жителі Словаччини заявили про своє бажання допомогти Україні, ігноруючи невтішну позицію свого уряду. Незважаючи на офіційну заяву влади, що “відправка зброї лише продовжить війну”, громадяни країни взяли ініціативу у свої руки. Про це повідомляє LRT.

За останні два дні активісти зібрали понад 700 тис. євро, підтверджуючи їхній непохитний дух та бажання допомогти сусідній державі. “Ми не можемо змиритися з тим, що наш уряд відмовляється допомагати сусідові. Давайте доведемо, що Словаччина не боягуз і знаходиться на правильному боц

і історії, забезпечивши державне фінансування боєприпасів. Допоможімо Україні, незважаючи на наш проросійський уряд”, – кажуть організатори акції.

Акцію підтримки організували кілька громадських організацій, і її також підтримали відомі громадські діячі та борці. “З агресорами неможливо було вести переговори, їх треба було перемогти. Цей досвід Другої світової війни також стосується України“, – наголосив у відеоролику на підтримку кампанії майже 100-річний Отто Шимко, словацький партизан, який перебував у нацистському таборі під час Другої світової війни.

Втім, урядовці все ще несхвально дивляться на цю акцію, кілька міністрів заявили, що це лише продовжить війну.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button