Пригоди

Чотири пожежі в екосистемах за добу: мешканці Миколаївщини масово випалюють очерет

Всі пожежі стали наслідком навмисного підпалу

Цей материал також доступний

У Миколаївській області 15 квітня 2024 року зареєстровано чотири пожежі в екосистемах, що стали наслідком навмисного підпалу, зокрема, тричі загорів очерет. Ці епізоди стали серйозною загрозою природному середовищу, оскільки загальна площа пожеж сягнула майже 5 гектарів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Події цього характеру зафіксовані у сільських населених пунктах різних районів області, зокрема, с. Подимове Веснянської територіальної громади Миколаївського району, с. Малодворянка Єланецької територіальної громади Вознесенського району, с. Криве Озеро-2 Кривоозерської громади Первомайського району та смт Казанка Казанківської територіальної громади Баштанського району.

На щастя, підрозділи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області оперативно реагували на всі повідомлення про пожежі. Проте, ліквідація пожеж очерету є надзвичайно складною через важкодоступність до осередку горіння, тому іноді вогнеборцям доводиться просто спостерігати за пожежею та слідкувати, щоб вона не вийшла з-під контролю.

Важливо зазначити, що під час горіння очерету у повітря потрапляє значна кількість отруйних речовин, які можуть шкодити здоров’ю людини та тварин. Тому, пожежники закликають всіх громадян усвідомити наслідки своїх вчинків і не підпалювати сухостій, в тому числі і очерет.

“Якщо ви стали свідком навмисного підпалу, негайно телефонуйте до Служби порятунку та правоохоронних органів, щоб зафіксувати факт правопорушення. Не дозволяйте іншим шкодити вам та навколишньому середовищу”, – зазначають рятувальники.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button