Пригоди

В березні атаки РФ призвели до 20% більше цивільних жертв в Україні, ніж у лютому, - ООН

Весняний сільськогосподарський сезон підвищив ризик для фермерів під час обробки землі

Цей материал також доступний

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) розкрила, що у березні 2024 року внаслідок атак Росії в Україні загинули 604 людини, включаючи 57 дітей, що становить зростання на 20% порівняно з попереднім місяцем.

За цей період значний приріст жертв серед мирного населення спостерігався через атаки російських збройних сил, які використовували ракети та баражуючі боєприпаси по всій території України. Повітряні наліти біля лінії фронту також збільшилися.

Зростання використання керованих і некерованих авіабомб призвело до трагічного загибелі або поранення щонайменше 57 дітей, що вдвічі більше, ніж у лютому. Також були зафіксовані щонайменше 28 випадків смертей та поранень цивільних осіб через міни та вибухонебезпечні залишки війни, серед яких 7 працівників сільського господарства. Зазначається, що настання весняного сільськогосподарського сезону підвищило ризик для фермерів під час обробки землі.

У березні 2024 року масштабні скоординовані атаки на критичну інфраструктуру призвели до зруйнування або пошкодження щонайменше 20 енергетичних об’єктів по всій країні. Це тимчасово призвело до перебоїв у доступі до електроенергії для мільйонів людей як у великих містах, так і у сільській місцевості. Порушення водопостачання також зафіксовані в окремих районах.

Значна більшість жертв серед мирного населення, а саме 93,5%, пошкодження навчальних та медичних закладів (98%) та критичної інфраструктури (95%) зафіксована на території, що перебуває під контролем уряду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button