ПригодиСуспільство

Кіберфахівці СБУ перешкодили втечі нардепа-регіонала Лук'янова за кордон

Йому загрожує тюремне ув’язнення

Цей материал також доступний

Кіберфахівці СБУ повідомили, 10 квітня 2024 року, що завадили колишньому народному депутату від забороненої Партії регіонів утекти з країни. Затримка зловмисника сталася неподалік прикордонного пункту пропуску на Одещині, де 60-річний підозрюваний намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку.

За даними слідства, у 2020 році він обійняв посаду депутата міськради Бахмута від забороненої ОПЗЖ. Після анексії частини регіону фігурант розпочав співпрацю з противником, “перереєструвавши” свою компанію-провайдера за російським законодавством. Крім того, він надав російським спецслужбам повний доступ до існуючого обладнання, що дозволило їм контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Сам депутат переїхав на територію, що знаходиться під контролем України, і здійснював керівництво компанією з віддаленого місця. Він особисто наказав регулярно сплачувати кошти до бюджету рф у формі “податків” та “зборів“.

Таким чином, він надав фінансову підтримку військово-промисловому комплексу росії та її окупаційним угрупованням, які ведуть війну проти України. Крім того, зловмисник публічно виправдовував збройну агресію рф і розголошував це у чатах прокремлівських Телеграм-каналів. Пізніше він прийняв рішення про втечу за кордон.

Під час обшуку у затриманого було виявлено мобільний телефон та чорнові записи, що містять підтвердження його злочинних дій.

Наразі депутату було оголошено про підозру згідно зі статтею 436-2 частини 2 Кримінального кодексу України, (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Також розглядається можливість додаткової кваліфікації його незаконної діяльності. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Ці заходи проводилися за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button