Пригоди

Судитимуть військовослужбовця, який за гроші здавав позиції ЗСУ в Миколаєві

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Цей материал також доступний

Прокурори Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону направили до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за фактом державної зради. Він обвинувачується відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Про це 9 квітня 2024 року повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Згідно з розслідуванням, у листопаді 2023 року головний сержант, маючи проросійські погляди, розпочав листування в проросійському чат-боті з метою співпраці з представниками держави-агресора та отримання за це фінансової винагороди. Він надавав інформацію щодо місць базування підрозділів ЗСУ у Миколаєві та відправляв їх графічні зображення, виконані в додатку «Google maps» з географічними координатами та позначенням місць розташування представникам російської федерації.

Ці дії створювали загрозу ураження підрозділів Збройних Сил України, що брали участь у відсічі збройної агресії росії. Однак злочинна діяльність військовослужбовця була викрита та зупинена правоохоронцями.

Військовослужбовця-зрадника затримано в порядку ст. 615 КПК України та наразі йому обрано запобіжний захід (тимчасовий) у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого відділу УСБУ в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ ГВКР УСБУ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Миколаївський прокурор-зрадник отримав довічне ув’язнення

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button