Культура

У Миколаєві відкрилась виставка відомого художника Олега Приходька

Експозиція включає 14 робіт

Цей материал також доступний

5 квітня 2024 року, галерея Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького стала свідком урочистого відкриття ювілейної виставки живопису видатного митця: Заслуженого діяча мистецтв України, відомого у місті художника Олега Приходька, який в цьому році 8 квітня відзначає свій 70-річний ювілей.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

У залі бібліотеки зібралися численні шанувальники творчості митця, його друзі, колеги та рідні. Вони з усієї душі привітали Олега Приходька з відкриттям виставки, яка стала своєрідним подарунком перед ювілеєм. Атмосфера на відкритті була надзвичайно теплою та дружньою.

Привітав ювіляра й мер міста Олександр Сєнкевич, який побажав Приходьку міцного здоров’я та нових творчих звершень. Мер підкреслив важливість внеску митця у розвиток мистецтва та його великий вплив на молоде покоління художників.

Олег Приходько не лише написав безліч чудових робіт, а ще розвивав мистецтво в Україні та підтримував молодих художників. Він засновник пленерного руху в незалежній Україні, організатор та учасник великої кількості творчих пленерів, симпозіумів та конкурсів, багаторазовий учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок, широко відомий в Україні та за кордоном, його картини знаходяться у 25 музеях України та Китаю. Він один із засновників Кафедри графічного дизайну та реставрації живопису в МФ КНУКіМ та засновник галереї «Імена». Городянин року-2010 в номінації «Мистецтво» та лауреат багатьох премій і нагород.

Експозиція включає 14 робіт, написаних автором у різні роки. Кожна з них вражає різноманітністю та красою української природи, українського Криму. Окрім цього, на виставці представлений портрет відомого миколаївського нейрохірурга Сича Євгена Григоровича.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button