ЕкономікаПригодиСуспільство

РФ знищила 80% українського ТЕЦ за останні тижні, — Шмигаль

Україна перед обличчям енергетичної катастрофи: в пошуках радянських запчастин

Цей материал також доступний

У відповідь на чергову серію ракетних атак, що призвели до руйнування ключових енергетичних об’єктів, Україна опинилася на межі енергетичного колапсу. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю ERR підтвердив, що за останні тижні в країні було знищено понад 80% теплоелектроцентралей.

«На жаль, російські військові продовжують енергетичний терор проти України, спрямовуючи свої ракети на наші енергетичні об’єкти. За останній час вони знищили значну частину нашої енергетичної інфраструктури, включаючи трансформатори і генератори», — зазначив Шмигаль.

Влада України активно шукає можливості для ремонту зруйнованих об’єктів, звертаючись за допомогою до міжнародних партнерів. Особливу надію покладають на Естонію, де збереглося старе обладнання радянського зразка, що може стати в нагоді для відновлення пошкоджених блоків електростанцій.

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук наголосила, що, незважаючи на катастрофічні ушкодження, масові відключення світла в країні вводити поки не планують. Також вона зазначила, що енергетична галузь Миколаївської області готова до можливих нових ударів і має необхідне обладнання та матеріали для ліквідації наслідків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button