Суспільство

"Не бруківка, а пряма допомога захисникам": Шевченківська громада впроваджує програми підтримки ЗСУ

Допомога включає в себе, зокрема, грошові компенсації участикам бойових дій

Цей материал також доступний

Шевченківська громада з лютого 2022 року знаходилась в зоні активних бойових дій, та завдяки умілим старанням та великим зусиллям Збройних Сил України в листопаді 2022 року громада була звільнена від окупантів.

Відновлення, відбудова та реконструкція постраждалих об‘єктів активно почала впроваджуватися з перших днів звільнення громади. Завдяки злагодженій роботі керівництва ТГ, міжнародні донори та благодійні організації є постійною підтримкою громади.

Нещодавно Шевченківською сільською радою було впроваджено дві важливі програми: Комплексна цільова програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2024-2025 роки та Програма підтримки військових частин Збройних Сил України на 2023-2025 роки.

Програма підтримки Захисників і Захисниць та членів їх сімей передбачає фінансову допомогу цій категорії громадян, з бюджету громади вже виділено мільйон грн. За словами начальника Фінансового відділу Шевченківської сільської ТГ Анатолія Камашева, на минулій сесії  виділили на дану програму підтримки ще 1,5 мільйона.

«10 тис. грн. виплачується особам, які здійснили поховання військовослужбовців ЗСУ, які загинули внаслідок поранення, контузій, або інших захворювань, одержаних під час безпосередньої участі у заходах оборони України, які були зареєстровані та проживали без реєстрації на території Шевченківської сільської ради.

Одноразова адресна матеріальна допомога військовослужбовцям ЗСУ, мінімальний розмір 20 тис. грн, максимальний – 50 тис. грн. Допомога виплачується один раз на календарний рік в межах асигнувань, передбачених в місцевому бюджеті», – сказано у положенні до програми.

Із понад 50 поданих заяв громадян, які потребують такої допомоги, 23 сім‘ї вже отримали матеріальну відповідь, сума якої склала 440 тис. грн.

Важливою та принциповою програмою для Шевченківської ТГ стала безпосередня підтримка військових частин Збройних Сил України.

«Зважаючи на те, що міжнародна благодійна допомога не розповсюджується на військових, наша громада ініціювала програму підтримки наших захисників та захисниць. В пріоритет ми поставили наших військових, пряму допомогу їм, а не бруківку і бігові доріжки», – зазначив голова ТГ Олег Пилипенко.

голова Шевченківської громади Олег Пилипенко
голова Шевченківської громади Олег Пилипенко

Відтак, за період 2023-2024 рр. із місцевого бюджету вже виділено 9 858 000 грн для забезпечення потреб військових частин ЗСУ.

«Важливим фактором стало те, що наша громада безпосередньо знаходиться в прифронтовій зоні, ми як ніхто знаємо, що таке війна, вибухи, окупація. Тому, допомагати нашим військовим – наш прямий обов’язок. Ми вдячні їм за все те, що вони зробили, аби жителі нашої громади повернулися додому.

Зараз у нас планується ще одна сума, яку ми передамо на гарячу ділянку нашого фронту, а саме на Авдіївський напрямок, там зараз хлопці та дівчата, які в 2022 році звільнили нашу громаду. Ще 2 млн грн будуть їм перераховані», – пояснив голова громади.

Зазначимо, що Шевченківська ТГ одна з найперших впровадила програму фінансової допомоги військовим частинам, а програма комплексної цільової підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей стала унікальною ініціативою в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button