ПригодиСуспільство

Зеленський заявив, що рф готує новий наступ, проте ситуація на фронті стабільна

Президент Володимир Зеленський підтвердив стабілізацію ситуації на фронті завдяки зусиллям українських військових, однак не виключив можливість нового масштабного наступу з боку росії. У коментарі для CBS News, Зеленський зазначив, що весняне потепління принесло певне полегшення після важких зимових місяців, але водночас вказав на недостатність артилерійських боєприпасів та іншого важливого озброєння для оборони країни.

“Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли у нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку росії… Вони не мали успіху”, – сказав Зеленський.

Незважаючи на відносну стабілізацію, президент підкреслив нагальну потребу в додатковій допомозі, вказуючи на повне знищення росією деяких українських міст та сіл. За його словами, українські військові наразі не готові до відбиття іншого великого наступу з боку агресора, очікуваного вже в найближчі місяці.

Зеленський також наголосив на важливості підтримки з боку США та інших міжнародних партнерів, зазначивши, що росія має перевагу у цій артилерійській війні на виснаження завдяки більшій кількості та дальності вогневих засобів.

“У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником”, – додав він.

Новий наступ рф очікується наприкінці травня або в червні, заявив Зеленський, підкреслюючи необхідність готовності та додаткової підтримки в цей критичний період.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button