Суспільство

Затримано далекобійника з Миколаївщини за незаконне перевезення людей через кордон

Відео. Один на верхньому спальному місці, інший - в ящику для білизни

Цей материал також доступний

На кордоні з Молдовою було заарештовано двох чоловіків, які були призовного віку і вирішили незаконно перетнути кордон, приховавшись у кабіні вантажівки.  Для здійснення цієї подорожі чоловіки звернулися до перевізника, яким виявився 45-річний далекобійник з Миколаївщини. Інформацію про це надала Держприкордонслужба України.

У месенджері знайшли оголошення про послуги трансферу, де ціна за перевезення варіювалася від 2700 до 3400 доларів США, з авансовим платежем у 100 доларів. Вартість залежала від рівня комфортності та кінцевої точки маршруту. Відповідно до узгодженого з далекобійником плану, остаточний розрахунок за «лакшері» мандрівку за кордон чоловіки мали сплачувати вже на території Молдови.

За даними прикордонників, перевізник зустрічався з клієнтами в Одесі у попередньо визначеному місці. Спочатку чоловіки приховувалися в кабіні водія, а при виїзді з міста займали свої місця за “придбаними квитками“: один на верхньому спальному місці, інший – в ящику для білизни.

Прикордонники, володіючи оперативною інформацією про маршрут вантажівки з двома нелегальними пасажирами, зупинили автомобіль для перевірки, який рухався у бік кордону. Під час огляду вантажівки вони одразу виявили всіх учасників цієї нелегальної поїздки. Це стало кінцевою точкою їхньої подорожі.

Тепер водію-переправнику загрожує кримінальна відповідальність, а його пасажирам – адміністративне покарання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button