ПригодиСуспільствоТема дня

Заступники Кіма заявили про спадок на $4 млн та авто Nissan за $2,5 тисячі у своїх деклараціях

Майно яке родини отримали під час широкомасштабної агресії

Цей материал також доступний

У свіжих деклараціях заступників голови Миколаївської обласної державної адміністрації виявлено майно, яке родини отримали під час широкомасштабної агресії. Георгій Решетілов успадкував котедж у Коблевому, квартиру в Миколаєві та земельну ділянку у передмісті, загальною вартістю 4 мільйони гривень. Дружина Валентина Гайдаржи придбала автомобіль Nissan Qashqai всього за 75 тисяч гривень.

Інформація про це надходить від Nikcenter з посиланням на декларації посадовців.

Георгій Решетілов зазначив, що у квітні 2023 року він успадкував нерухомість від своєї матері на загальну суму 4 мільйони гривень. Це включає в себе котедж та дачний будинок у Коблевому площею 180 квадратних метрів, земельну ділянку площею 15 соток у Святомиколаївці, передмісті Миколаєва, а також квартиру площею 32 квадратних метри в самому місті.

Минулого року посадовець заробив 913 тисяч гривень. Порівняно з сумою в 35 тисяч доларів, зазначеною у декларації за 2022 рік, це на 100 тисяч більше. Проте, дружина посадовця, Наталя Решетілова, отримала 96 тисяч гривень допомоги на проживання з бюджету.

Заступник голови ОВА, Валентин Гайдаржи, подав декларацію за 2023 рік. Як і у звітності про майновий стан за попередні роки, посадовець вказав наявність будинку площею 230 квадратних метрів та земельної ділянки у Весняному. Крім того, він та його дружина володіють 10 сотками землі у “Царському селі” в Миколаєві, а на цій ділянці розташований недобудок.

У весняний період 2022 року дружина посадовця, Світлана Гайдаржи, заявила, що купила автомобіль Nissan Qashqai 2010 року випуску за 75 тисяч гривень. Згідно з курсом на ту дату, ця сума становила близько 2500 доларів. Проте, на даний момент, найбільш доступні пропозиції за такий автомобіль на сайтах вказують на ціни від 7800 доларів, що перевищує суму, заявлену в декларації, в три рази. У середньому автомобілі Nissan Qashqai 2010 року вартують від 350 до 400 тисяч гривень.

Здається, автомобілем, яким користувалася родина Гайдаржи до його придбання, керувала дружина посадовця за довіреністю, виданою Олександру Забєлєнкову, згідно з попередніми деклараціями з 2017 року. У 2019 році він подарував Світлані Гайдаржи 650 тисяч гривень. Варто зазначити, що згідно з даними державного реєстру юридичних осіб, Забєлєнков ніколи не відомий займався бізнесом, інформація про нього в реєстрі відсутня.

Протягом минулого року Валентин Гайдаржи отримав в ОВА 763 тисячі гривень зарплати, тоді як його дружина отримала 494 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності.

Посадовець зазначив зарплату своєї доньки Анастасії, яка працює в департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, яка склала 303 тисячі гривень. Також, його син Максим заробив 239 тисяч гривень у  КП “Миколаївська обласна варта”.

Голова ОВА, Віталій Кім, заявив, що придбав Volkswagen Touareg R-Line за лише 994 тисяч гривень, хоча його ринкова вартість оцінюється у 2-2,5 мільйона гривень.

Навіть не зважаючи на повномасштабне вторгнення, вищезгадані топ-посадовці Миколаєва продовжили оновлювати свої автопарки. Крім того, вони інвестували кошти в криптовалюту та розмістили їх на рахунках у закордонних банках.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button