Без рубрики

NASA Шукає Астронавтів: Як потрапити в програму?

NASA оголошує новий набір астронавтів,

Цей материал також доступний

NASA оголошує новий набір астронавтів, прийом заявок триватиме до 2 квітня, проте заявниками можуть бути тільки громадяни США.

Про це повідомляє The New York Times.

“Це завжди дуже популярна програма. І коли я кажу «дуже популярна», я навіть не можу висловити це належним чином”, – сказала менеджер NASA з відбору астронавтів, Ейпріл Джордан.

Останній раз NASA проводила конкурс на відбір астронавтів у 2020 році, коли понад 12 тисяч осіб подали свої заявки. Агентству знадобилося більше півтора року на їх обробку.

В результаті було відібрано лише 10 кандидатів, що становить лише 0,083% від загальної кількості претендентів. Для порівняння, у Гарвардському університеті вступають 3,5% охочих абітурієнтів.

NASA має досить високі вимоги до освіти: кандидати повинні мати ступінь магістра в галузі природничих наук, технологій, інженерії чи математики, а також принаймні три роки відповідного професійного досвіду. Окрім цього, аспіранти мають скласти фізичний іспит астронавта.

Агентство намагається бути максимально відкритим, тому не встановлює вікових обмежень або вимог щодо зору.

“Ми хочемо, щоб група кандидатів, яких ми відбираємо, відображала націю, яку вони представляють”, – підкреслила Ейпріл Джордан.

Раніше було повідомлено, що астронавти, які виходили у відкритий космос, описували запахи, схожі на палений біфштекс і залізо.

Також варто згадати, що космічний телескоп Gaia Європейського космічного агентства (ESA) виявив 500 тисяч нових зірок та понад 156 тисяч астероїдів, а також знайшов близько 400 гравітаційних лінз – скупчення космічних тіл, що створюють гравітаційне поле.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button