Суспільство

Миколаївці знову починають ходити: 200 мешканцям безкоштовно встановили суглоби

Миколаїв продемонстрував значний прогрес у сфері охорони здоров’я за останні кілька років. З 2019 по 2023 рік, завдяки міській програмі ендопротезування суглобів, 200 жителів міста отримали безкоштовні протези. Ця інформація стала відомою завдяки Ірині Шамрай, начальниці управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради, яка поділилася деталями в ефірі телеканалу «МАРТ».

Знакові досягнення програми

Ірина Шамрай розповіла про ключові моменти реалізації програми, зокрема про виключення 2022 року з-за заборони на закупівлю штучних суглобів. Незважаючи на це, міська рада змогла забезпечити громадян колінними та тазостегновими суглобами в інші роки. “Починаючи з 2019 року, крім 2022 року, закупались тазостегнові та колінні суглоби, і вони встановлювались нашим мешканцям”, – наголосила Шамрай.

На сьогоднішній день, майже 300 миколаївців чекають на свою чергу для отримання безкоштовних протезів. У 2023 році за кошти міського бюджету було придбано 92 суглоби: 29 колінних та 63 тазостегнових.

Державна підтримка та місцеві досягнення

Особливу увагу заслуговує факт, що в кінці 2023 року Миколаїв вперше за останні 5 років отримав 60 кульшових суглобів, закуплених за кошти державного бюджету України. Це стало можливим завдяки централізованим поставкам.

Майбутнє програми та доступ до протезування

Медичні заклади Миколаєва наразі мають у своєму розпорядженні штучні суглоби, закуплені як за міський, так і за державні кошти. Програма охоплює три медичні заклади міста, забезпечуючи потреби мешканців у штучних суглобах, як для планових операцій, так і у випадках гострих травм.

У 2023 році 54 жителі Миколаєва отримали можливість повернутися до активного життя без болю та обмежень, завдяки безкоштовним протезам в рамках міської програми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button