Пригоди

Шахрай на Миколаївщині "переїхав" через Дію і "підняв" 36 тисяч: непомітно не вийшло

У Очакові суд ухвалив рішення стосовно місцевого мешканця, який зловживав державною допомогою, видаючи себе за внутрішньо переміщену особу через мобільний додаток “Дія”. Інформація про вирок стала доступною на цьому тижні.

У серпні 2022 року, за порадою знайомого, чоловік вирішив “переїхати” віртуально, використовуючи для цього додаток “Дія”. Вказавши неіснуючу адресу проживання, він успішно пройшов електронну ідентифікацію, тим самим отримавши статус та фінансову допомогу у сумі 36 тисяч гривень.

Під час розгляду справи обвинувачений повністю визнав свою провину, не приховуючи каяття у скоєному.

Суд, врахувавши всі обставини справи, визнав чоловіка винним у шахрайстві за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. В якості покарання йому було призначено 200 годин громадських робіт. Крім того, суд задовольнив вимоги цивільного позову, зобов’язавши винного відшкодувати 36 тисяч гривень Управлінню соціального захисту населення Миколаївської районної військової адміністрації.

Цей випадок став черговим нагадуванням про те, що спроби обману системи не лише не виправдані, але й призводять до серйозних наслідків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button