Пригоди

Погрожуючи вибухівкою, чоловік в медичній масці скоїв розбійний напад на аптеку в Миколаєві

Херсонцю загрожує позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Уранці 21 березня 2024 року фармацевт однієї з аптек у Миколаєві повідомила на спецлінію 102 про подію, що трапилася на пр. Центральному. За її словами, невідомий в медичній масці, тримаючи в руці підозрілий предмет та загрожуючи його застосувати, здійснила напад на касу аптеки, взявши з неї 700 гривень.

Після отримання докладного опису зловмисника, оперативні працівники Миколаївського районного управління поліції та управління кримінального розшуку обласного рівня, спільно з аналітичним відділом, розпочали серію оперативних та розшукових заходів. Завдяки записам, зокрема відеокамерам, що з’єднані з системою “Безпечне місто”, правоохоронці зуміли встановити особу зловмисника та затримали його всього за декілька годин.

Виявилося, що зловмисником є 47-річний житель Херсона, який вже неодноразово привертав увагу правоохоронців.

Після термінового обшуку в тимчасовому місці проживання чоловіка в Миколаєві поліцейські виявили та вилучили димову шашку, якою він загрожував співробітниці аптеки. За словами затриманого, він витратив викрадені з каси гроші на власні потреби.

Зловмисника було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції за процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили затриманого про підозру у вчиненні злочину згідно з частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України, який стосується розбою, вчиненого в умовах воєнного стану. Згідно з цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

На даний момент суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Досудове розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button