ЕкономікаПолітика

Фінансовий карантин: Росія - в ізоляції від китайського капіталу!

Китайські банки відмовились від юанів росіян: як це вплине на економіку рф?

Цей материал також доступний

У новому розвитку фінансових відносин, великі китайські банки вжили рішучих кроків, припинивши приймати платежі в юанях від російських клієнтів. За інформацією російського видання “Известия”, серед таких банків виявилися Ping An Bank і Bank of Ningbo, які займають 13 і 15 місця за капіталізацією в Китаї, а також ряд інших значущих фінансових інституцій. Ця інформація підкреслює посилення фінансової ізоляції Росії на міжнародній арені, особливо в контексті її економічних зв’язків з Китаєм.

Фінансова блокада набирає обертів

Китайські банки з міжнародною участю, включно з філіями CitiBank, Standard Chartered Bank, HSBC, JP Morgan, BNP Paribas, Deutsche Bank та Mizuho Bank, також відмовляються від фінансових операцій з російськими клієнтами. Важливо зазначити, що це рішення не є спонтанним – деякі з цих банків припинили проводити платежі ще з 2022 року.

На фоні цієї ситуації Bloomberg повідомляло про зміцнення відносин між китайськими держбанками та російськими клієнтами. Банки ICBC, CCB та Bank of China, лідери за величиною активів у Китаї, інформували про зупинку прийому платежів з січня 2024 року.

Баланс інтересів на міжнародній арені

Попри відсутність офіційних санкцій з боку Китаю проти Росії, чимало китайських компаній змушені дотримуватися західних санкційних політик, прагнучи уникнути вторинних санкцій та продовжити співпрацю з США та ЄС. Це рішення китайських банків відображає ширший контекст глобальної фінансової ізоляції Росії, викликаної її міжнародною політикою та діями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button