Пригоди

Шпигував за ЗСУ із допомогою дронів: на Миколаївщині СБУ затримала ще одного інформатора рф

Йому загрожує до 12 років ув’язнення

Цей материал також доступний

Контррозвідка Служби безпеки знову розгорнула успішну операцію на Миколаївщині, затримавши інформатора воєнної розвідки Росії. Зловмисник намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони Збройних Сил України. Про це повідомляє 19 березня 2024 року пресслужба СБУ.

За допомогою безпілотних літальних апаратів, обладнаних камерами відеофіксації, він запускав їх для відслідковування місць базування української ППО. Отриману інформацію він месенджером передавав «зв’язковому» російської спецслужби. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут», який наразі перебуває у Криму та співпрацює з окупантами.

Росіяни мали намір використати отримані відомості для підготовки диверсій та ракетних ударів по регіону, у тому числі для вогневого ураження українських комплексів ППО.

Служба безпеки викрила російського інформатора на початку його розвідувальної активності. Це дозволило «покроково» задокументувати фігуранта та завчасно убезпечити місця дислокації підрозділів ЗСУ.

На фінальному етапі оперативних заходів зловмисника було затримано у власному помешканні.

Під час обшуку у його оселі було вилучено дрони-розвідники та речовини для кустарного виробництва вибухівок.

За наявними даними, ворожий поплічник міг готувати підрив на об’єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його безпілотників.

У ході розслідування встановлено, що зловмисником є колишній працівник місцевого оборонного заводу.

У поле зору окупантів він потрапив через публікацію власних коментарів у російських Телеграм-каналах, де він підтримував агресивну війну проти України.

Зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button