ПригодиТема дня

Поцупив "мобільники" у знайомого, поки той спав: суд у Корабельному дав крадію-рецидивісту 5 років

"Обвинувачений вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся", - сказано у вироку

Цей материал також доступний

6 березня 2024 р. Корабельний районний суд міста Миколаєва виніс вирок щодо офіційно непрацюючого миколаївця з середньою освітою, який раніше вже тричі тут же був судимий за крадіжки, і от знов…

Судом встановлено, що Олександр Шевчук уночі 24.12.2023 року, знаходячись у квартирі Олега Б., коли той заснув, викрав у потерпілого два мобільні телефони вартістю у 2566 грн  та 1664 грн.

Крадій зник з місця злочину, телефони продав знайомому за 500 грн. Коли до Олександра прийшли співробітники поліції, він повідомив, кому продав телефони, і вони були повернуті потерпілому.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого, стало, зокрема, “повне визнання вини, щире каяття у скоєному та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність тяжких наслідків від злочинних дій обвинуваченого”.

Суд визнав Олександра винним за ч.4 ст.185 КК України (вчинення крадіжки в умовах воєнного стану) та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Також було прийняте рішення стягнути з обвинуваченого на користь держави вартість судових експертиз у сумі 6058 грн.

Вирок може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button