Пригоди

Зливав ворогові місце розташування ППО: у Миколаєві судять ще одного прибічника рф

Також обвинувачений виражав бажання воювати на боці держави-агресора

Цей материал також доступний

У Миколаїві розпочався розгляд справи щодо незаконного поширення інформації про дислокацію ЗСУ, про це 4 березня 2024 року повідомила пресслужба Центрального районного суду міста Миколаєва.

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо незаконного поширення інформації про дислокацію Збройних Сил України. 42-річний мешканець міста представ пред судом у вчиненні кримінальних правопорушень, відповідно до частини 2 статті 114-2 та частини 2, 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Згідно з обвинувальним актом прокурора, обвинувачений використовував месенджер “Telegram”, щоб поширити інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України.

“Чоловік, за допомогою месенджеру «Telegram» поширив в групі проросійської спрямованості, учасниками якої є громадяни РФ, скріншот з сервісу «Google Maps» з місцем розташування підрозділів ЗС України”, – зазначають в повідомленні.

В подальшому, він надіслав кілька фотозображень, в яких містилось розташування підрозділів протиповітряної оборони у Миколаєві з можливістю ідентифікації їх на місцевості.

Додатково, у групі обвинувачений висловлював підтримку збройної агресії проти України, виражав бажання воювати на боці держави-агресора, а також поширював антиукраїнські твердження.

Обвинувачений частково визнав свою провину, зазначивши, що деякі його висловлювання були вирвані з контексту, він згодився надавати покази на подальших етапах розгляду справи.

Наразі суд встановив порядок дослідження доказів у справі, включаючи допит обвинуваченого, після чого будуть розглянуті письмові докази. Наразі у засіданні оголошено перерву.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button