Пригоди

Атака дронів на Одесу: в ОК "Південь" назвали ймовірну причину масштабних руйнувань

Могла бути посилена бойова частина

Цей материал також доступний

У своїй безжальній стратегії війни ворог постійно вдосконалює свої засоби атак, зокрема дрони, які стають все більш смертоносними для українських міст.

Страшний приклад цього відбувся в Одесі, де масштабні руйнування стали наслідком атаки, про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

“Останнім часом ми фіксуємо спроби ворога запускати дрони на дуже низьких висотах. Це певною мірою відводить від систем протиповітряної оборони, ускладнює їх виявлення та ускладнює нашу роботу по їхньому збиттю. Вони (ворожі БПЛА – ред.) ідуть низько над рівнем моря і потім раптово піднімаються на ту висоту, з якої наноситься удар”, – розповіла вона про тактику рф.

Окрім цього ворог активно модифікує свої дрони, щоб збільшити їхню смертоносність.

“Також ворог модифікує свої дрони, змінюючи двигуни, змінюючи бойову частину. Тому цілком імовірно, що могла бути посилена бойова частина. І у зв’язку із цим – такі руйнування. Але це вже встановить слідство і експертиза та відповідні фахівці”, – сказала Гуменюк.

Остання атака на Одещину була досить інтенсивною. Безпосередньо протягом однієї години підрозділи протиповітряної оборони працювали дуже щільно по цілях, які заходили одночасно з різних напрямків.

“Переважно ворожі дрони заходили із напрямку Чорного моря, з подальшим потужним маневруванням. У тому числі, над об’єктами промисловості, припортової інфраструктури і серед житлових будинків”, – додала Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button