Пригоди

Ворожий удар по Одесі: є загиблі та постраждалі

ОНОВЛЕНО: на 18:00 суботи, 2 березня, відомо вже про 7 загиблих

Цей материал також доступний

В ніч на 2 березня 2024 року росіяни здійснили чергову терористичну атаку дронами-камікадзе типу “Shahed-131/136”. 8 ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Одещину. Протягом години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку. 7 цілей було знищено, – повідомляють в Оперативному Командуванні “Південь”.

“Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під’їзду з 18 квартир зруйнована. Вже відомо про одну загиблу людину та 7 постраждалих, серед яких вагітна жінка та маленька дитина”, – зазначалося вранці.

Як пізніше повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, стало відомо про 2 загиблих та 8 постраждалих, серед яких – трирічна дитина. За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК України).

На місці події прокурори та правоохоронці документують наслідки атаки ворога.

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що вранці рятувальникам з-під завалів зруйнованої багатоповерхівки вдалося дістати чоловіка. Він живий.

“Серед постраждалих – вагітна жінка, вона в середньому ступені важкості в лікарні. Ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє – в стані середньої важкості”, – розповів очільник області.

Пізніше він повідомив про 3-х загиблих.

На рівні першого поверху, під завалами виявили тіло загиблої дитини. Загиблих станом на 11:00 – 3 особи, та 8 постраждалих. Врятовано 5 людей, з них 1 дитина, – зазначили в МВС України.

Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 50 кв.м, – повідомили в ДСНС України. Вибухом також пошкоджено поруч розташовану будівлю бойлерної, внаслідок чого без теплопостачання залишилося 11 багатоквартирних житлових будинків. Визначено місце для тимчасового розселення мешканців.

Додатково розгорнуто пункти обігріву та надання психологічної допомоги. Понад 100 людей отримали допомогу від психологів ДСНС. Пошукові роботи тривають.

ОНОВЛЕНО: на 18:00 суботи, 2 березня, відомо вже про 7 загиблих.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button