Суспільство

Миколаїв - на шляху до теплового блаженства: заміна труби на одній вулиці за 536 млн

У Миколаєві будуть реалізовані масштабні роботи з модернізації міської тепломережі

Цей материал також доступний

У Миколаєві будуть реалізовані масштабні роботи з модернізації міської тепломережі, що зазнала значного зносу. Міська рада планує заміну ділянки мережі на вул. Пограничній, де фіксується понад 80% зношення. Вартість проекту оцінюється приблизно у 536 мільйонів гривень.

Мер Миколаєва, Олександр Сенкевич, поділився деталями в соціальних мережах, зазначивши, що відремонтована ділянка стане частиною основної магістралі Миколаївської ТЕЦ. Заміна необхідна через критичний стан мережі, що створює ризики для надійності теплопостачання міста.

“Наша ціль – уникнення аварійних ситуацій, які могли б спричинити серйозні збої в опаленні. З огляду на велику кількість поривів за останні роки та складнощі на початку опалювального сезону, ми ухвалили рішення про будівництво нової підземної магістральної теплової мережі,” – зазначив Сенкевич.

Нова тепломережа простягнеться від вул. Корабелів до вул. Маршала Василевського, маючи протяжність майже 7 кілометрів і діаметр 530 мм. Планується використання ізольованих труб, які будуть переміщені з проїжджої частини в зелену зону, а також встановлення нової запірної арматури.

Проект передбачає три етапи реалізації, з огляду на стан аварійності окремих ділянок. Нова мережа забезпечить теплом близько 150 тисяч жителів Миколаєва.

“Ми вже завершили розробку проєктної документації і скоро оголосимо тендер. Наше місто шукатиме донорів для підтримки цієї важливої ініціативи,” – додав міський голова.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button