Суспільство

Ще одну ділянку заказника "Півострів Піщаний" Жовтневий райсуд повернув у власність громади

Ділянка площею 1200 квадратних метрів та вартістю в 1,3 млн гривень

Цей материал також доступний

Прокуратура продовжує активно боротися за збереження природних ресурсів та дотримання законодавства. Завдяки рішучим діям Миколаївської окружної прокуратури, громада отримала назад земельну ділянку природно-заповідного фонду у власність, про це повідомляє 29 лютого 2024 року пресслужба установи.

Рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області було задоволено позов прокуратури про повернення земельної ділянки площею 1200 квадратних метрів вартістю 1,3 млн грн у власність територіальної громади. Ця ділянка розташовувалася в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Півострів Піщаний», створеного для збереження ландшафтних комплексів заплави річки Інгул.

Прокуратурою було встановлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в Миколаївській області незаконно передано цю земельну ділянку у приватну власність громадянина для індивідуального садівництва. Такий крок став порушенням законодавства та загрозою для природи та екосистеми регіону.

Завдяки рішучим заходам прокуратури, земельну ділянку вже повернуто у власність територіальної громади. Це важливий крок у збереженні найцінніших природних ресурсів та забезпеченні їх доступності для майбутніх поколінь. Відповідні записи про це внесені у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Прокуратура продовжує вести боротьбу за додержання закону та збереження навколишнього середовища, забезпечуючи права та інтереси громадян та природи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button