Пригоди

Російські війська захопили селища на Донеччині, просуваючись західніше Авдіївки

Аналітичні дані свідчать про активне просування російських військ на захід і північний захід від Авдіївки у Донецькій області. За інформацією, опублікованою в Telegram-каналі DeepState, окупанти не лише просунулись в районі Орлівки, Бердичева та Тоненького, але й захопили селища Степове та Північне.

Аналітики підкреслюють, що ворог активно тисне на захід від Авдіївки, маючи на меті прорив у “оперативний простір”. Цей напрямок визнано одним з найскладніших ділянок фронту порівняно з іншими.

У неділю українські захисники змогли відбити чотири атаки на Степове, однак, зважаючи на високі ризики, було прийнято рішення залишити село. Зараз російські сили закріплюються на його західних околицях, водночас зазнавши серйозних втрат від української артилерії.

Загарбники також активізували свої дії в районі Орлівки, де вони вдалися до штурму самого селища, та Тоненького, де намагаються прорватися з півночі. В Північному, на західних околицях, росіяни займаються “зачисткою” руїн.

Окрім того, ворог збільшив тиск на Красногорівку, ведучи штурмові дії як із півдня, так і зі сходу. Ситуація залишається напруженою також у Георгіївці, Новомихайлівці та Перемозі, де Сили оборони дали гідну відповідь на атаки противника.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button