Пригоди

СБУ викрила колаборанта: ремонтував військову техніку для окупантів у Миколаївській області

Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Служба безпеки України повідомила 26 лютого 2024 року про те що Контррозвідка Служби безпеки розкрила ще одного співробітника, який працював на російських військах під час окупації частини Миколаївської області.

Мешканець селища Новопетрівка Снігурівського району виявився зловмисником, який під час захоплення громади організував польову кухню для угруповань “кадирівців”, що ввійшли до цього населеного пункту. Виявлено, що він облаштував “їдальню” для окупантів на своїй власній території, використовуючи продукти зі свого господарства.

Крім того, колаборант доставляв їжу до окопів і передових позицій російських регулярних військ. Також він займався ремонтом військової техніки для угруповань “кадирівців”, які виконували черги на блокпостах та пограбували приватні будинки місцевих мешканців.

У подальшому загарбники використовували відремонтовані транспортні засоби для втечі та вивезення викраденого майна на територію країни-агресора. Після звільнення селища фігурант переїхав до Хмельницького як переселенець. У такий спосіб він намагався «залягти на дно» та уникнути правосуддя.

Однак співробітники СБУ викрили зловмисника, встановили його місце тимчасового проживання та схопили. Наразі триває розслідування. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button