ПолітикаСуспільство

США грають в обережність: "жорсткі" санкції проти росіій так і не ввели, - ЗМІ

США обережно оголошують нові санкції проти росії, намагаючись не зашкодити світовій економіці

Президент США Джо Байден виявив намір рішуче протистояти російській агресії, анонсувавши 23 лютого новий пакет санкцій. Однак, за інформацією Дзеркала тижня та аналітиками Bloomberg, Сполучені Штати утрималися від застосування найжорсткіших заходів, що могли б поставити під загрозу стабільність світової економіки.

У 200-сторінковому переліку об’єктів, розташованих не лише в росії, але й у Об’єднаних Арабських Еміратах, Китаї та інших країнах, відображено наймасштабніший комплекс фінансових обмежень з моменту початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Проте відсутність обмежень для ключових секторів, як-от металургія та енергетика, а також відмова від вторинних санкцій проти банків, підкреслює стриманий підхід американської адміністрації.

Експерти вважають, що така політика свідчить про небажання США ризикувати власною економікою, намагаючись уникнути глобальних потрясінь. Попри це, залишається можливість більш радикальних заходів, наприклад, санкцій проти іноземних банків, які сприяють росії у здобутті необхідних для ведення війни технологій та матеріалів, а також обмеження торгівлі певними металами та ураном.

Едді Фішман з Колумбійського університету зауважує, що Захід поки не готовий до рішучих кроків, які б могли суттєво вплинути на економіку росії, зокрема, через агресивне обмеження енергетичних доходів та нафтової торгівлі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button