ПолітикаСуспільство

Конфлікт Зеленського і Залужного спровокувала кремлівська ІПСО, - документи

Розкрито спробу Кремля розділити українське керівництво: деталі кампанії

Цей материал також доступний

У січні 2024 року почали ширитися чутки про наміри Володимира Зеленського звільнити Валерія Залужного, що, за документами, отриманими The Washington Post, було частиною кремлівської інформаційно-психологічної операції (ІПСО), спрямованої на дестабілізацію України.

Ці документи вказують на те, що Росія давно прагнула розсварити Зеленського та Залужного, використовуючи для цього соцмережі та фейкові новини, аби підірвати довіру до українського керівництва. Операція мала на меті змусити здаватися Зеленського “істеричним і слабким” лідером, що боїться втратити владу.

Ключові цілі кампанії охоплювали дискредитацію військового та політичного керівництва, розкол української еліти, деморалізацію Збройних Сил та сіяння паніки серед населення. За даними, успіх кампанії вимірювався зниженням рейтингів ключових фігур в українській владі та поширенням недовіри до офіційних осіб.

Оприлюднені документи також розкривають, що російські політтехнологи активно використовували платформу Telegram як основний канал для розповсюдження своїх маніпуляцій, враховуючи її популярність в Україні. Вони підкреслювали важливість створення вигляду об’єктивності та уникнення відвертої проросійської риторики для збереження довіри аудиторії.

Один з найбільш відомих прикладів цієї кампанії — пост у Facebook про те, що Залужний може стати наступним президентом України, який зібрав понад 4,3 мільйона переглядів. Це свідчить про великий вплив і ефективність кремлівських ІПСО проти України.

Ця ситуація підкреслює критичну необхідність боротьби з дезінформацією та зміцнення медійної грамотності серед українського населення, щоб протистояти подібним спробам дестабілізації суспільства та держави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button