Пригоди

Маскували плантацію серед полів Миколаївщини: наркоаграрії предстануть перед судом

Фігурантам справи загрожує до семи років ув’язнення

Цей материал також доступний

На Миколаївщині наркоаграрії вирощували наркорослини вдало заховавшись серед лісових масивів та полів, але їхні кроки були розкриті за допомогою спеціальних операцій правоохоронців, про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

19 лютого 2024 року, стало відомо, що після досудового розслідування на Миколаївщині було викрито організоване злочинне угруповання, яке привласнювало земельні ділянки для вирощування наркотичних рослин з метою їхнього подальшого збуту. За попередніми даними, група наркоаграріїв намагалася маскувати свою діяльність, встановивши систему відеонагляду та охорони на території плантації.

Досудове розслідування, проведене спільно слідчим управлінням обласного главку поліції та співробітниками Служби безпеки України, виявило, що 42-річний організатор угруповання вже протягом тривалого часу займався незаконним культивуванням конопель на території Вознесенського району. За ним вже стояли двоє спільників, віком 46 та 49 років, які активно допомагали йому в цій справі.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання зловмисників правоохоронці вилучили понад 500 кущів конопель, а також знайшли гроші, мисливську зброю, наркотичні речовини, засоби для поливу та інше обладнання, яке використовувалося для вирощування рослин.

Кущі коноплі
Кущі коноплі

Наразі вартість всього вилученого оцінюється в понад 5 мільйонів гривень за ринковими цінами. За таку діяльність фігурантам справи загрожує до семи років ув’язнення.

Слідчі закінчили досудове розслідування та направили матеріали кримінального провадження до прокуратури для подальшого судового розгляду.

Цей випадок знову підкреслює важливість і ефективність спільної роботи правоохоронних органів у боротьбі з незаконним обігом наркотиків та організованою злочинністю в Україні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button