Суспільство

Євросоюз обіцяє щороку 2 мільйона снарядів для України, но тількі з наступного року

З 2025 року Європейський Союз планує збільшити виробничі потужності, щоб щороку надавати Україні до двох мільйонів артилерійських снарядів. Цю амбітну мету озвучив єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган в інтерв’ю виданню Augsburger Allgemeine. Це заявлення стало відповіддю на поточні потреби України в оборонному забезпеченні на тлі триваючого конфлікту.

У своєму інтерв’ю Ган наголосив на значенні підтримки України з боку ЄС у цей критичний період. Зокрема, до кінця березня 2024 року, коли ЄС обіцяв передати Україні мільйон снарядів, він заявив про можливість виготовлення вже півмільйона.

«До кінця року ми матимемо настільки великі виробничі потужності, що зможемо виробляти два мільйони артилерійських снарядів з наступного року», – сказав він.

Однак Ган також визнав, що ЄС зіткнувся з викликами у виконанні своїх зобов’язань через проблеми з виробництвом. Він зазначив, що в минулому боєприпаси вироблялися лише відповідно до попиту, що призвело до скорочення виробничих потужностей. Тепер, зі зростанням потреб, ЄС змушений нарощувати ці потужності знову.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button