Пригоди

Розслідування смерті мобілізованого зі станом епілепсії: позиція Збройних сил

У військовій частині відбулася трагедія, яка сколихнула громадськість: мобілізований чоловік з епілепсією помер, викликавши численні питання щодо його призову. Військове командування заявляє про повну підтримку розслідування, наголошуючи на важливості здоров’я службовців.

Ситуація зі смертю мобілізованого з епілепсією стала приводом для серйозного розслідування. Збройні сили України висловлюють рішучу позицію щодо залучення до служби осіб з недобрим здоров’ям, акцентуючи увагу на необхідності належного медичного огляду.

Висловлювання Наталії Гуменюк, речника Сил оборони півдня України, підкреслює критичність ситуації:

“Збройні сили України не зацікавлені в тому, щоб на службі перебували люди з неналежним станом здоров’я. Вони будуть нездатні виконувати бойове завдання. Жоден командир у цьому не зацікавлений”, – наголосила Гуменюк.

Розслідування виявило дві ключові проблеми: відсутність адекватного медичного огляду при мобілізації та недостатню якість медичної допомоги в критичний момент.

Гуменюк додатково зазначила про процес мобілізації:

“Під час призову чоловіки ТЦК спиралися на документи, які підтверджували, що загиблий пройшов комісію за місцем проживання… У центрі комплектування немає фахівців, здатних визначити ступінь придатності чи здоров’я громадянина”, – додала вона.

Прозорість та співпраця зі слідством є пріоритетами для військового командування, що підтверджується готовністю надати всю необхідну інформацію для виявлення помилок у системі.

“Наразі за обставинами смерті чоловіка триває розслідування. Військове командування повністю сприяє розслідуванню та надає всі дані, а також свідчення учасників події, щоб встановити у якій стадії відбулася фатальна помилка”, – резюмувала Гуменюк.

Цей випадок став сигналом для перегляду процедур мобілізації та медичного огляду, щоб запобігти подібним трагедіям у майбутньому.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button