СуспільствоТема дня

Для Миколаївських шкіл, які не працюють, проводять тенедри на прибирання за 1,8 млн грн

Ця новина порушує важливі питання про пріоритети витрат у кризові часи

Цей материал також доступний

У Миколаєві заплановано значні витрати на екологічну ініціативу, спрямовану на підтримання чистоти в освітніх установах, які тимчасово не використовуються для очного навчання. Згідно з даними системи ProZorro, Управління освіти Миколаївської міської ради планує виділити майже 1,8 мільйона гривень на вивезення листя, гілок та інших безпечних відходів з території дитячих садків і шкіл.

Програма охоплює вивезення відходів з 113 шкіл і садочків у трьох районах міста (Центральному, Інгульському, Заводському) на суму близько 1,4 млн грн, а також з 30 шкіл і дитсадків у Корабельному районі, на що планують витратити 369 тисяч 786 гривень. Також у переліку зазначені Дитячий центр позашкільної роботи Корабельного району та Міська станція юних натуралістів, розташована в мкрн Широка Балка.

Однак цей тендер викликає питання щодо доцільності таких видатків під час воєнного стану. Зокрема, виникає пропозиція замість цього фінансувати придбання дронів, вкрай необхідних для потреб ЗСУ, адже на суму в 1 мільйон гривень можна було б придбати від 40 до 50 FPV-дронів. Це змушує замислитись про важливість балансу між підтримкою чистоти та екологічною безпекою у громадських просторах і необхідністю зосередити ресурси на нагальних потребах в умовах війни.

Тендер на вивезення відходів має бути завершений 22 лютого, після чого буде обрано переможця.

Ця новина порушує важливі питання про пріоритети витрат у кризові часи та продовжує дискусію щодо найкращого використання обмежених ресурсів міста.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button