Пригоди

Наловив риби, завдавши шкоди на 316 тисяч гривень: на Миколаївщині затримали браконьєра 

За скоєне чоловікові загрожує до трьох років обмеження волі

Цей материал також доступний

14 лютого 2024 року, поліцейські управління превентивної діяльності разом із представниками рибоохоронного патруля провели рейд річкою Південний Буг. Поблизу с. Костянтинівка правоохоронці викрили рибалку, який за допомогою сіток здійснював незаконний вилов риби, про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської поліції.

У браконьєра поліцейські вилучили чотири одиниці заборонених знарядь лову – сіток та 197 особин карася. Улов правопорушника поліцейські здали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству. За попередніми підрахунками, сума завданих державі збитків становить 316 тисяч 404 гривні.

За вказаним фактом дізнавачі відділення поліції №6 Миколаївського райуправління розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 249 КК України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі досудове розслідування триває.

“Шановні громадяни! Нагадуємо, що риболовля у осінньо-зимовий період дозволяється виключно поза межами зимувальних ям та лише зимовими вудками. При цьому загальна кількість гачків не повинна бути більше 7 на одного рибалку.

Закон забороняє використання одинарних з’єднаних між собою подвійних і потрійних гачків без мормишки, природної або штучної приманки та риболовлі за допомогою багренії.

Також рибалкам слід пам’ятати про засоби для вимірювання маси та довжини риби. Наприклад, добова норма вилову становить 3 кг плюс одна особина, розмір якої перевищує мінімальний дозволений для вилову”, – закликають правоохоронці.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Миколаївським рибалкам заборонили ловити щуку: у зв’язку з чим та на який період

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button