Пригоди

Українські спецпідрозділи знищили російський десантний корабель «Цезар Куніков»

Про це повідомляє Генштаб

Цей материал також доступний

У ніч проти 14 лютого, у результаті спільної операції Збройних Сил України та підрозділів Головного управління розвідки, було знищено російський великий десантний корабель «Цезар Куніков».

За даними Генерального штабу ЗСУ, успішну атаку виконали бійці спецназу «Групи 13» ГУР Міноборони, діючи у тісній взаємодії з іншими компонентами Сил безпеки та оборони країни. Вороже судно було атаковано за допомогою ударних морських дронів Magura V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму, недалеко від міста Алупка.

Успішну місію здійснили спецназівці «Групи 13» ГУР Міноборони. Це сталося у ніч проти 14 лютого у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки та оборони України.

«Ворожній корабель атакували ударними морськими дронами Magura V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка», – йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони у Facebook.

Повідомляється, що в результаті атаки корабель отримав критичні ушкодження на лівому борту, що призвело до його затоплення. Цей факт має особливе символічне значення, адже офіцер, на честь якого було названо судно, був убитий 101 рік тому.

Корабель «Цезар Куніков» належав до проєкту 775 і вважався одним з найновіших в російському військово-морському флоті. Він міг розміщувати на борту до 87 членів екіпажу та був задіяний Москвою у конфліктах проти Грузії, Сирії та України.

Цей інцидент підкреслює високий рівень спроможності та ефективності українських військових та розвідувальних служб у протистоянні агресії.

Важливість цієї події не може бути переоцінена, адже вона демонструє здатність України ефективно захищати свої кордони та води в умовах триваючого конфлікту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button