Суспільство

Завдяки прокуратурі не допущено відчуження з державної власності земель лісу в Корабельному районі

Площею 0,1 га та вартістю понад 800 тис гривень

Цей материал також доступний

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов Окружної прокуратури міста Миколаєва та захистив інтереси держави на розташовані в Корабельному районі міста Миколаєва землі лісового фонду площею 0,1 га вартістю понад 800 тис грн, про це повідомляє 12 лютого 2024 року Миколаївська обласна прокуратура.

Прокурором у суді доведено, що Миколаївською міською радою до складу ділянки загальною площею понад 1,4 га незаконно введено землі державного лісового фонду площею 0,1 га. У подальшому міською радою протиправно передано земельну ділянку в оренду товариству для комерційного використання.

Суд погодився з доводами прокурора про те, що землі лісу не вилучались з постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство», їх цільове призначення не змінювалось та вони не могли бути передані з державної в комунальну власність.

Задовольняючи позов, суд визнав незаконними та скасував відповідне рішення міської ради, укладений на його підставі договір оренди землі та державну реєстрацію земельної ділянки і речових прав на неї.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button